VårdagsjämningVårdagjämning

Natt och dag är inte exakt lika långa vid vårdagjämningen.
Härligt ljust, sol och idag har det varit fint väder med sol.

Dagens gärning
Idag har jag bakat bullar och lämnat till mamma och pappa till 11 fikat.
Hjälpte de också med att hämta ut medicin på apoteket och handla mat i affären.
De tillhör riskgruppen (äldre)

Hann också med en promenad i det fina vädret.
Här är en bild från Ålgården

Om Ålgården

Ålgården Borås Ålgården drivs av den ideella föreningen med samma namn. Föreningen startade 1973 som kollektivverkstaden Borås Konstgrafiska Verkstad, BKV. Efter en period på industriområdet på Göta återfinns verksamheten sedan 2000 under sitt nya namn på Ålgården, ett kulturhistoriskt och naturskönt reservat vid Viskan mitt i den kommersiella Knallelandsmiljön.

Ålgården var från början en kvarn som grundades på 1600-talet. Under en period användes huvudbyggnaden som vattenverk innan den från 1960 blev ett museum för den samling som Roland Kempe donerade till Borås Stad. Sedan Kempesamlingen flyttats till Borås Konstmuseum stod området tomt en tid innan BKV flyttade in 2000.

Numera används hela Ålgårdsområdet för konständamål. Huvudbyggnaden är galleri där föreningen arrangerar 3 – 4 utställningar per termin av såväl gästande svenska och internationella konstnärer som föreningens egna medlemmar. Även den vackra utomhusmiljön används ibland för utställningsändamål. Roland Kempes ateljé på galleriets övervåning används som gästateljé.